בילדותי לא סבלתי סלק, למרות שגדלתי בקיבוץ בו סלט סלק היה מנה נחשקת ודי נדירה אף פעם לא הבנתי על מה המהומה. בבגרותי, בטיול שערכתי באוסטרליה, התאהבתי בו ממש. היינו קונים סלק פרוס בקופסאות שימורים ונהנים ממנו כאילו היה סעודת מלכים לתרמילאי המצוי. ועכשיו אני לומדת להכיר אותו - בקדרה, צלוי, מאודה ואפילו חי, איזה מגוון של מנות אפשר להכין איתו. 

הפעם הכנתי מנה שנחשבת מפונפנת, אבל בעצם לוקח רק כמה דקות להכין אותה והיא טעימה להפליא. 

קרפצ'יו סלק עם רוקט ואגוזי מלך (2 מנות)

מה צריך?

1 סלק חי קלוף
חופן עלי רוקט קצוצים
חופן אגוזי מלך
כחצי כפית מלח
מיץ מלימון שלם או יותר
שמן זית

קרפצ'ו סלק. צילום: ענת לשם

איך מכינים?

פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות במנדולינה או בקולפן.
משרים כעשר דקות במיץ הלימון והמלח (מומלץ לערבב באמצע).
מסדרים בצלחת, מקשטים ברוקט ואגוזים.
מוזגים מעט שמן זית.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.