שקד יפרח, בן 19 וחצי ממודיעין, נמצא על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה, אך עובדה זו לא מנעה ממנו להגשים את אהבתו הגדולה למטבח. לאחרונה הוא השיק סדרה של ממרחים מיוחדים שנקראים "שקדיז", אותם הוא מוכר מביתו או בחנות 'גן השדה' בכפר רות.

"מוטיבציה גבוהה". שקד יפרח | צילום: קובי קואנקס

"האהבה שלי למטבח התחילה בגיל עשר, מתוכניות טלוויזיה", הוא מספר על עצמו. "בגיל 16, במסגרת מחויבות אישית בבית ספר, התנדבתי באקי"ם, והכנתי קינוחים לימי הולדת. בפורים בשנה שעברה התנדבתי להכין משלוחי מנות עם מאפים שהכנתי, ותרמתי אותם כדי לשמח ילדים שמאושפזים בבית חולים. מהרגע שאני נכנס למטבח, זה נותן לי רוגע ושלווה, ביטחון, ריכוז, יצירתיות וכמובן אתגור".    

שקד למד בכיתת תקשורת בבית ספר מו"ר מכבים רעות. "הלימודים היו לי קשים", הוא מספר, "וכשהמחנכת שלי זיהתה את הכישרון שלי בבישול ובאפייה היא נתנה בי אמון ותמכה בי לאורך כל הדרך. בעבר לא האמינו בי וחוויתי חוויות לא נעימות שהורידו לי את הביטחון העצמיהתמיכה בי עזרה לי להוציא מעצמי את המרב, וזה הכניס בי ביטחון בזה שידעתי שהיא לא ויתרה עליי, וכמובן שזה גרם לי לסיפוק רב".     

"חלום לפתוח עסק"          

כשגילה את אהבתו למטבח הוא התחיל עם קינוחים קטנים, "וכשהבנתי שזה מה שאני ארצה לעסוק בו בעתיד", הוא מספר, "היה לי חשוב להתפתח והתחלתי לבשל. מגיל צעיר החלום שלי היה לפתוח עסק, ובשנה האחרונה עם תמיכה מהוריי ואחותי ופרגון ממשפחתי המורחבת וחברים של הוריי, הגשמתי את החלום ופתחתי עסק".                     

בהמשך הוא הרחיב את תחום האפייה, השתתף בקורס קונדיטוריה וסיים אותו בהצלחה. "השתתפתי בסדנאות אפייה שונות ומגוונות ובנוסף התחלתי גם לבשל בבית", הוא מספר.

"אני מכין ממרחים מיוחדים וממכרים, וכל מי שהתנסה אמר שהטעם שלהם קסום, ובעקבות כך החלטתי לפתוח עסק בשם 'שקדיז' שבו אני מוכר מגוון של ממרחים שזוכים לשבחים. הממרחים נעשים בסביבה חלבית כשרה, בסביבה עם גלוטן, אך הממרחים אינם מכילים גלוטן ועשויים מחומרים איכותיים וטריים, בלי חומר משמר ובלי צבעי מאכל. יש לי מגוון ממרחים: ממרח פסטו (חלבי וטבעוני) מבזיליקום טרי, ממרח עגבניות, ממרח מזיתי קלמטה, ממרח עגבניות וזיתים, צ'ימיצ'ורי, וממרח זיתים איטלקי (חלבי). ממרחים נוספים ומיוחדים: פסטו כוסברה, פסטו פיסטוק (חלבי), ממרח קישואים וממרח פלפלים".

איזה תגובות אתה מקבל מאנשים?

"אני מקבל פידבקים חיוביים ותשבוחות מאנשים שכבר התנסו בטעם של הממרחים שלי ומעידים שהממרחים שלי מאוד טעימים ומשובחים וחוזרים שוב, וזה דבר שמאוד משמח אותי שאנשים מאוד אוהבים את מה שאני מכין, וכמובן שזה גורם לי אושר וסיפוק רב".

מה התוכניות לעתיד?                                                

"התוכניות שלי לעתיד זה להמשיך ולהתפתח ולשלב בזה גם מאפים וקינוחים. יש לי מוטיבציה מאוד גבוהה והצלחת העסק מאוד חשובה לי". אמו של שקד, טל, מספרת על התהליך שעבר: "העובדה ששקד על הרצף הקלה על שקד בחשיפה לאנשים, תקשורת בין אישית, ועבודה בצוות. שקד מוכשר. יש לו קסם אישי שאי אפשר שלא להתאהב בו, רגיש ומכבד, מפרגן עם שמחת חיים וחוש הומור. אני גאה בו על הדרך שעשה".

לשקד יש אתר בפייסבוק, שנקרא 'סודות אפייה', שבו אפשר להתרשם מהקינוחים והממרחים ובנוסף יש לו עמוד מתכונים באינסטגרם. הממרחים נמכרים בבית ולסירוגין ביום שישי ב'גן השדה' בכפר רות.  ניתן גם להזמין את הממרחים בטלפון או בהודעה בווטסאפ.

קבלו טעימה קטנה משני מתכונים מיוחד של שקד:

ממרח פלפלים קלויים:                                                                

פלפלים, עגבניות מיובשות, זרעי חמניה, לימון, שמן זית, שום ומלח.

ממרח פסטו חלבי:                                                                      

בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, גבינה גרנה פדנו, אגוזי מלך, שמן זית, שום ומלח.